Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Mariel Dijkstra en Punk Hermenet aan boord van hun nieuwe project: hop on hop off-dobberen.
Mariel Dijkstra en Punk Hermenet aan boord van hun nieuwe project: hop on hop off-dobberen.

Hop on hop off-varen met PÛHA door het Bodegraafse centrum

Ruim een jaar geleden startten Punk Hermenet en Mariel Dijkstra met PÛHA: een nieuwe manier van uitgaan in Bodegraven. Nu breidden zij uit met een uniek concept: hop on hop off-dobberen. Onder de naam PÛHA H2O varen zij binnenkort - bij mooi weer - tussen de Crolesbrug en Broekvelderbrug met een grote sloep en kan iedereen instappen en genieten op het water. Ook is de boot af te huren.

Bodegraven - ,,Doen wat we zelf leuk vinden: zo is PÛHA ontstaan en nu ook PÛHA H2O", vertelt eigenaresse Mariel Dijkstra. ,,PÛHA in de Wilhelminastraat loopt goed. We zijn méér dan een kroeg en dat ontdekken steeds meer mensen. Ook worden we meer dan we ooit konden vermoeden afgehuurd voor themafeesten en zelfs bruiloften. Omdat wij zelf graag varen, ontstond bij ons het idee om daar ook iets mee te gaan doen. Dat is hop on hop off-dobberen geworden: iets heel nieuws voor Bodegraven. We hebben een grote sloep voor maximaal 40 personen gekocht en zijn die nu aan het verbouwen totdat-ie precies de luxe uitstraling heeft die we willen."

Binnenkort, naar verwachting nog deze maand, wordt de boot voor het eerst te water gelaten en beleeft Bodegraven de primeur. ,,Zodra wij gaan varen maken we dat op onze facebook-pagina (www.facebook.com/varenmetpoeha) en op www.puhabodegraven.nl bekend. We hebben geen vaste dag, maar willen zo veel mogelijk met mooi weer gaan varen. Zie je op facebook of onze site dat we uitvaren, dan kun je ons bellen via het nummer op de site en vervolgens langs de kant gaan staan. Op diverse plekken langs de Rijn stoppen we. Later hopen we vaste hop on hop off-punten te maken. Vervolgens kun je plaatsnemen in de boot en net zo lang meevaren als je wil. We vragen geen entree, alleen geldt een minimale besteding van 10 euro per persoon en vol is vol. Onze hop on hop off-boot is eigenlijk een soort reizend terras."

De PÛHA-boot wordt verder ook verhuurd als partyboot, voor bijvoorbeeld barbecues, vrijgezellenfeesten en high tea's, maar ook om bijvoorbeeld met een lekkere borrelplank door de grachten van Leiden of Amsterdam te varen. ,,Dit bieden we aan vanaf 1 juli en de eerste reserveringen zijn al binnen. Verder bieden we kinderfeestjes op de boot aan, waarbij kinderen beestjes kunnen vangen en broodjes bakken op een eiland. En dagtickets naar bijvoorbeeld Sail en de Gay Pride. Met PÛHA zijn we ingesprongen op het gat in de markt op het gebied van uitgaan in Bodegraven. Met onze boot zetten we ook weer een nieuw 'out of the box'-concept neer. Wij hebben er zin in!" Op de hoogte blijven? Zie: www.facebook.com/varenmetpoeha en op www.puhabodegraven.nl.

Reageer op dit nieuws 5