Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


De Rijnkadehaven is een mooie impuls voor Bodegraven. De officiële opening wordt zaterdag 24 juni feestelijk gevierd.
De Rijnkadehaven is een mooie impuls voor Bodegraven. De officiële opening wordt zaterdag 24 juni feestelijk gevierd.

Rijnkadehaven klaar voor officiële opening op zaterdag 24 juni

Na vijf jaar plannen maken, rekenen, overleggen en overtuigen is de Rijnkadehaven een feit. Al enkele weken meren diverse boten aan in de nieuwe haven aan de Rijnkade. Hoog tijd dus voor de feestelijke opening. Die vindt plaats op zaterdag 24 juni.

Bodegraven - De droom van Han Koevoets, Leendert Spijker en Frank Busker is werkelijkheid geworden. Zij hadden in 2012 het plan opgevat een haven aan te leggen voor passanten. Goed voor de lokale economie en het toerisme. Inmiddels is de steiger gebouwd en kunnen plezierjachten en sloepen aanmeren en een dag of aantal dagen in Bodegraven verblijven. Burgemeester Christiaan van der Kamp opent op zaterdag 24 juni om 11.30 uur de haven officieel. Ook wordt de haven dan overgedragen aan de gemeente die eigenaar wordt. Het beheer komt in handen van de SBAB. De opening gaat gepaard met vele activiteiten met een nautisch thema. Bezoekers kunnen genieten van waterpolodemo's en een roeibotenrace, op het water lopen in zogenoemde aqua bubbles en kanovaren. Verder is er een muziekprogramma met shantykoren, een percussiegroep, een DJ en een dansshow en een jazzband in het dorp. Het Romeins schip 'Per Mare ad Laurium' komt naar Bodegraven. Het schip is een reconstructie van een 2000 jaar oud vrachtschip waarop bezoekers gratis een tochtje kunnen maken. Ook is er lekkers als ijs, een barbecue, suikerspinnen en popcorn. De Rijnkadehavendag vindt plaats tussen 11.00 en 18.00 uur.

Ook zijn er plannen om de Rijnkade te veranderen in een wandelpromenade met banken, mozaïeken in het wegdek, een sculptuur, bloembakken en nieuwe lantarenpalen. Meer informatie op www.rijnkadehaven.nl.

Wijkteam Zuid gaat de wijk in

Bodegraven - Leden van wijkteam Zuid staan op zaterdag 24 juni tussen 10.00 en 14.00 met een tent op de Vrije Nesse. Een week later, op zaterdag 1 juli, strijkt het wijkteam neer op de Vromade. Wie vragen, voorstellen of ideeën over of voor de wijk heeft, kan dan bij het wijkteam aandragen. De laatste tijd ontvangt het wijkteam veel klachten over zwerfafval en het te vroeg aanbieden van plastic afval. Zij roept daarom wijkbewoners op hierop te letten. Zie ook www.wijkteamzuid.nl.

1 reactie
Meer berichten