Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Najaarsbeats: zelfde festival andere naam

Opnieuw laait de discussie rond Najaarsbeats, het jongerenfestival tijdens de Najaarsmarkt, op. In maart dit jaar liepen de gemoederen hoog op tussen De Zon, dat een aantal jaar verantwoordelijk was voor het festival, en de nieuwe organisator Evenementen Commissie Bodegraven (ECB). Na vele gesprekken om tot een oplossing te komen, meldt De Zon nu dat het ,,niet gelukt om een compromis te vinden en er geen Najaarsbeats dit jaar komt". De waarheid blijkt genuanceerder: ook dit jaar is er een jongerenfestival op het Willemsplein, alleen onder een andere naam.

Bodegraven - De ECB is verantwoordelijk voor het festival en heeft de horeca voor drie jaar verpacht aan PÛHA en aan de Buren. ,,PÛHA zal naar verwachting de boventoon voeren op het Willemsplein en de Buren op het Raadhuisplein. Dit is overigens al in november - lang voordat de commotie is ontstaan - verpacht", meldt Ap Mak van de ECB. ,,We hebben goede gesprekken gevoerd met de Zon en hen een voorstel gedaan, zodat ook zij een rol hadden samen met PÛHA en de ECB. Daar hebben zij zelf de stekker uit getrokken. Het verbaast me dat zij, zeker na alle commotie eerder dit jaar waarbij mensen beschadigd zijn, dat zij dit zo de wereld in sturen."

De Zon meldt dat voor hun vrijwilligers het grootste struikelblok is dat er commerciële horeca geld kan verdienen aan een feest dat wordt georganiseerd door vrijwilligers. Ook melden zij dat het feest niet door zou gaan. ,,Onterecht", melden zowel Ap Mak als Mariel Dijkstra, eigenaresse van PÛHA. ,,Het wordt een supervet feest op dezelfde locatie met bekende grote namen en lokale dj's. Het enige verschil zal zijn dat we nóg bekendere dj's kunnen boeken. Overigens is het niet eenvoudig geld verdienen in de horeca, is het dan zo gek dat je als horeca mag meeprofiteren van het Bodegraafse dorpsfeest. Dit is wat wij doen en goed in zijn. Niemand vindt het toch ook raar dat een kaasboer op de streekmarkt staat?"", licht Dijkstra toe.

Mak vult aan: ,,Jongeren merken hier straks niks van. Het zal hen een worst zijn wie hun biertje schenkt. Als er maar een mooi feest komt en dat komt er."

9 reacties
Meer berichten