Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Marieke van der Valk (12) uit Bodegraven bij team met jongste lopers Nijmeegse Vierdaagse

Marieke van der Valk uit Bodegraven is met haar 12 jaar één van de jongste deelnemers van de 101ste Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang loopt zij elke dag 30 km samen met het #vteam. Het hele team van jonge deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.
"De vierdaagse lopen - daar droom ik al langer van! Dit jaar mag ik dan eindelijk meedoen - samen met mijn oma Ellen van der Valk. We hebben samen al heel veel geoefend. De afgelopen maanden hebben we bijna elk weekend wel getraind. Ik hou erg van wandelen in de natuur en oma zocht elke week weer een andere plek uit om te lopen. Gelukkig zijn er in het Groene Hart heel veel mooie wandelpaden. Op het laatst hebben we wandelingen gemaakt van wel 35 kilometer. Dat vond ik soms wel saai. Gelukkig zorgde oma er meestal voor dat ik halverwege ergens kon zwemmen (gewoon in een sloot of een meer!) of dat we met een pontje meekonden. Vooral de zonneveer bij Noorden vond ik heel leuk. Ook met het V-team hebben we al een keer getraind."

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van de #vteam. Met elkaar maken ze van de Vierdaagse een groot feest. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, loopt de 101ste Nijmeegse Vierdaagse met 101 kinderen en vraagt daarmee aandacht voor het verhaal wat kinderen zelf kunnen en willen vertellen. Tijdens de Vierdaagse maken ze elke dag reportages, vlogs en livestreams over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid.

Marieke laat zich tijdens de 4-daagse sponsoren voor KILI4SEIN. Deze stichting, opgericht door haar oom Thijs van der Valk, zet zich in voor speeltoestellen voor kinderen met epilepsie. Wil je Marieke sponsoren, dan kan dit via onderstaande link. Behalve oma Ellen loopt oom Thijs zelf ook mee, maar dan de 50 km.

https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/marieke-van-der-valk/f6a3390e-5922-42a7-8aa7-b881c481f6d8

Reageer als eerste
Meer berichten