Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Foto: Danny de Vries

Nog veel onduidelijkheid plofkraak

Bodegraven - In de nacht van woensdag 5 juli op donderdag 6 juli heeft er om 02.50 uur een combinatie van een ramkraak en een plofkraak plaatsgevonden bij de Rabobank aan de Marktstraat. Sindsdien wordt er hard gewerkt om de daders op te sporen en de schade te herstellen.

Met een auto is eerst ingereden op de zijkant van het gebouw. Vervolgens werden er explosieven tot ontploffing gebracht in de automaat. De gevel van het pand is flink beschadigd. Tegenover deze pinautomaat stond een auto in brand, aangestoken door de daders van de plofkraak. De verdachten zijn weggereden in een witte auto. Meerdere eenheden van de politie zochten in de omgeving naar de daders en keken uit naar de vluchtauto, maar die werd niet meer aangetroffen. Er is geen geld buitgemaakt. Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie controleerde de uitgebrande auto op aanwezigheid van explosieven. Deze werden daarin niet aangetroffen. De omgeving was lange tijd afgesloten.

Tweede plofkraak

Op 17 maart vond er ook al een plofkraak plaats bij een geldautomaat van Rabobank aan de Vromade. Als maatregel werd er sindsdien 's nachts een kap geplaatst op de geldautomaat van de Rabobank aan de Marktstraat, maar dit hield de daders niet tegen. Het is bovendien de zoveelste ramkraak in het Groene Hart sinds begin dit jaar.

Evacuatie omwonenden

,,Als het onderzoek is afgerond gaan we naar verdere maatregelen kijken om dit in de toekomst tegen te gaan", aldus Maurits Versteegh, kantoordirecteur Rabobank Bodegraven. Ralph Segers, eigenaar van het pand met zijn bedrijf Flexx Investments: ,,De schade is gelukkig alleen materieel. De autoriteiten hebben het goed opgepakt. Het is vooral vervelend voor omwonenden die tijdelijk geëvacueerd moesten worden."

Onderzoek

Volgens de politie zijn er nog geen verdachten aangehouden in deze zaak.

De recherche is bezig met het horen van een groot aantal getuigen. Esther Coster, woordvoerder van de politie: ,,Het onderzoek is nog in volle gang. Alle informatie omtrent deze zaak blijft dan ook welkom."

Pin buiten werking

Het kantoor van Rabobank was vanaf de ochtend na de kraak gewoon weer toegankelijk en het personeel ging weer aan het werk. ,,Helaas zijn de pin- en muntautomaat wel voorlopig buiten werking" vertelt Versteegh. ,,Onze klanten kunnen uitwijken naar de nieuwe pinautomaat bij de Vromade in de Kwalitaria. Ook kunnen ze naar Woerden en omliggende Rabobanken om geld op te nemen. Voor overige zaken kunnen ze gewoon bij op het kantoor aan de Marktstraat terecht."

Daarnaast kan er ook gepind worden in de Albert Heijn aan de Oud-Bodegraafseweg en bij de automaat van ABN AMRO op het Raadhuisplein. Op dit moment kan er na sluitingstijd van de winkels alleen gepind worden op het Raadhuisplein. De geldautomaat aan de Vromade, het doelwit van de eerste ramkraak, keert niet terug.

Reageer als eerste
Meer berichten