Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


V.l.n.r. Marc Jongma, Jonathan Pieterse, Dick van Baardewijk en Thomas Slats.
V.l.n.r. Marc Jongma, Jonathan Pieterse, Dick van Baardewijk en Thomas Slats.

Thomas Slats gaat voor de muziek

Met een zelfgeschreven nummer won hij al eens de eerste prijs op het Kwartenfestival, een initiatief van Muziek Collectief Bodegraven. Nu is hij gitarist in de band Kurt Rosa en hebben zij in het voorjaar hun debuut-EP uitgebracht: 'Anywhere We Go'. Thomas: "Ik ben voor mijn grote droom gegaan."

De band Kurt Rosa bestaat sinds anderhalf jaar. Naast de 26-jarige Thomas spelen nog drie jonge muzikanten in de band: Marc Jongma als zanger en gitarist, Jonathan Pieterse op basgitaar en Dick van Baardewijk op drums. Ze noemen zichzelf een powerpop/softrock-kwartet. "Het begon allemaal zo veelbelovend met serieuze opleidingen en carrièrekansen", grapt Thomas. "Toen we ons eerste diploma op zak hadden besloten we al onze kansen op een normaal burgerleven te vergooien en ons op onze grote droom – muziek – te werpen. We hadden psycholoog, theoloog, archeoloog en jeugdzorgwerker kunnen worden. Maar in plaats daarvan werkten we gezamenlijk aan Kurt Rosa."

Loenen aan de Vecht

Thomas heeft tot zijn negentiende in Bodegraven gewoond. "Marc en ik kennen elkaar vanaf onze babytijd. Marc en Dick kennen elkaar van de studentenvereniging en zo kwamen wij met elkaar in contact. Jonathan is later bij de band gekomen en is een huisgenoot van Dick."
Momenteel woont Thomas, net als zijn bandleden, in Loenen aan de Vecht. "Door deze tactische ligging zijn we in zowel de Utrechtse als Amsterdamse scene actief."

Opnemen van debuut-EP

In het voorjaar van 2017 bracht de vierkoppige band hun eerste EP uit. 'Anywhere We Go' is een plaat die je meeneemt van stevige powerpop songs tot meer smooth softrock songs. "In het najaar van 2016 gingen we met producer Luuk van Beers de studio in om een aantal van onze nummers op te nemen. Nadat we de nummers bijgeschaafd en opgekuist hadden, zijn we WedgeView Studios in Woerdense Verlaat ingedoken. Naast producer Van Beers hadden we ook de ervaring van Niels van den Berg, oud-gitarist van TheRed17 en gitaartechnicus van onder andere Chef Special bij ons. De basis van elke nummer is live opgenomen. Zang, gitaren, dubs en aanvullende instrumenten zijn later apart opgenomen."

Hoogtepunten

"Het winnen van de popprijs van Amstelland was een hele mooie bekroning op ons werk", vertelt Thomas. "Een ander hoogtepunt is dat we ten tijde van de popprijs Amstelland ook werden opgepikt door de talentenjacht van Giel Beelen, waar we het tot de top 100 hebben geschopt. We mochten met de andere kandidaten in de Jaarbeurs Utrecht spelen. En natuurlijk is het uitbrengen van onze eigen plaat een hoogtepunt! Hij is ook op Spotify te beluisteren overigens."

Wil je de muziek van Kurt Rosa horen en weten wanneer en waar de band speelt? Kijk dan op kurtrosa.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten