Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Vocalgroup Chantdante bestaat uit tien zangers en zangeressen.
Vocalgroup Chantdante bestaat uit tien zangers en zangeressen.

Samenwerking koren NCM en Chandante

Het NCM (Nederlands Concert Mannenkoor) en Chandante uit het Groene Hart geven 23 september een optreden in de Ontmoetingskerk in Bodegraven.

Bodegraven - Deze samenwerking is ontstaan op initiatief van vier Bodegraafse leden van het NCM. Het NCM behoort, onder leiding van dirigent Jimco Zijlstra, tot de beste Nederlandse amateurkoren van Nederland. Het koor telt ruim honderd leden uit alle delen van het land. De mannen zingen ook in een koor in of bij hun eigen woonplaats. Voor het NCM repeteren zij een maal in de drie weken in het centraal gelegen Harderwijk. Zij zingen zowel klassieke als religieuze werken, maar ook musical gaan zij niet uit de weg.

Vocalgroup Chantdante bestaat uit tien zangers en zangeressen. De leiding van deze in het Groene Hart zeer bekende groep is in handen van organist/pianist en dirigent Dirk Jan Warnaar. Het koor heeft een zeer gevarieerd repertoire dat bestaat uit zowel kerkelijke als populaire muziek met onder anderen componisten als Henry Purcell en John Rutte. Ook pop- en musicalsongs ontbreken niet. Een koor met ook buitenlandse ervaring, met name in Hongarije en Slowakije.

Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar bij 't Lichtpunt aan de Kerkstraat in Bodegraven, bij de ingang en via dbroere@hetnet.nl en fred.dissel@ziggo.nl. Aanvang: 19.30 uur.

Reageer als eerste
Meer berichten