Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


De entree van de Vakantiespelen in 2015. Jaarlijks genieten zo'n duizend kinderen van het evenement, dat dit jaar plaatsvindt van 14 tot en met 18 augustus. Foto: archief
De entree van de Vakantiespelen in 2015. Jaarlijks genieten zo'n duizend kinderen van het evenement, dat dit jaar plaatsvindt van 14 tot en met 18 augustus. Foto: archief

Vijftigste editie Vakantiespelen

Bodegraven - Veel Bodegraafse kinderen kijken er al weken – of misschien zelfs maanden – naar uit: de Vakantiespelen. Waar het ooit begon als kleinschalig initiatief is het vijfdaagse evenement, dat dit jaar plaatsvindt van 14 tot en met 18 augustus, inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip. Dit jaar heeft ook nog eens een feestelijk tintje: het is de vijftigste editie!

,,Oorspronkelijk is de Vakantiespelen een initiatief vanuit de kerk", vertelt Susanne de Ridder, algemeen coördinator van de Vakantiespelen. ,,Het was bedoeld om kinderen van wie de ouders geen geld hebben om op vakantie te gaan, toch nog een mooie vakantieweek te bezorgen. In de loop der jaren is het evenement steeds groter en professioneler geworden. We groeien inmiddels uit ons jasje!"

Populair

Dat de Vakantiespelen alleen maar populairder wordt is ook te merken aan de aanmeldingen. De kaarten voor de spelen van dit jaar waren binnen twintig minuten uitverkocht. ,,We hebben plek voor duizend kinderen en er helpen zo'n 450 vrijwilligers mee. Dat klinkt als een enorm aantal, maar we hebben nooit moeite om vrijwilligers te vinden. Het werkt verslavend: als je eenmaal één keer hebt meegedaan aan de Vakantiespelen of als vrijwilliger hebt gewerkt, wil je volgend jaar weer. Het brengt de kinderen en vrijwilligers ontzettend veel: nieuwe vriendschappen, veel lol, plezier en gezelligheid en als begeleider leer je veel op het gebied van organiseren en begeleiden."

Hoogtepunten

,,De basis van de spelen is elk jaar hetzelfde: de tent voor de jongste kinderen tot acht jaar, de huttenbouw van acht tot twaalf jaar en sinds drie jaar hebben we 'The Crew' voor dertien- en veertienjarigen. Vanaf je vijftiende kun je als vrijwilliger aan de slag. Maar daarnaast proberen we ook elk jaar weer te verrassen en nóg leukere spelelementen te verzinnen. De hoogtepunten van de Vakantiespelen zijn voor mij eigenlijk altijd de opening en het eindvuur. Tijdens de opening op het evenemententerrein zie je zo'n 2.000 man op het veld staan en zodra het hek opengaat weten de kinderen niet hoe snel ze het veld op moeten rennen. Geweldig om te zien! Maar ook het eindvuur is een hoogtepunt. Elk jaar wordt hetzelfde nummer van Pink Floyd gedraaid en krijgt iedereen kippenvel. Dan zeggen we tegen elkaar: 'Dat hebben we toch maar weer mooi gedaan met z'n allen.'" De vijftigste editie laat de organisatie niet zomaar voorbij gaan. Daarom wordt er op 11 augustus een feest gegeven op het evenemententerrein voor vrijwilligers en oud-vrijwilligers. Deze avond treden diverse artiesten op. Aanmelden: vakantiespelen.nl/vrijwilligersreunie.

1 reactie
Meer berichten