Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Een bruine kiekendief. Foto: Peter Huijsmans
Een bruine kiekendief. Foto: Peter Huijsmans

Dierennoodhulp vangt vogels op

Bodegraven - De vrijwilligers van de Dierennoodhulp Bodegraven zijn veel op pad geweest om hulpbehoevende vogels te helpen. De teller staat alweer op tweehonderd en het einde is nog niet in zicht. Het gaat om verzwakte, te jonge of gewonde vogels.

Van watervogels tot roofvogels: de diversiteit is enorm. Het zijn allemaal vogels die op eigen kracht niet kunnen overleven. Deze vogels worden na een melding bij het meldnummer 06-22251111 opgehaald en zo nodig naar de dierenarts gebracht. Deze beoordeelt of de vogel in kwestie kan overleven. Is het perspectief goed, dan wordt de vogel voor een nachtje opgevangen bij onze noodopvang. Overleeft de logé de nacht en heeft hij/zij daarna specialistische verzorging nodig, dan gaat de vogel met de dierenambulance uit Woerden naar de vogelopvang Utrecht (Rotsoord).

Opnamestop

Althans, zo was het de afgelopen jaren. Dit jaar komt er een flinke kink in de kabel: Rotsoord heeft van 1 mei tot 1 september een opnamestop. Dit zijn juist de maanden dat het enorm druk is met hulpbehoevende vogels. Gelukkig is de samenwerking in de regio uitstekend. Het vogelasiel De Wulp in Den Haag neemt de vogels op. Als vanwege de beschikbaarheid de dierenambulance uit Woerden niet naar Den Haag kan rijden, helpt de dierenambulance uit Alphen aan den Rijn Dierennoodhulp Bodegraven uit de brand. Vanaf 1 mei zijn al zo'n dertig vogels naar De Wulp in Den Haag gegaan.

Vrijwilligers

Het is ook ongelooflijk bevredigend en leuk werk. Vraag het maar aan Trudi, die een gespietste meeuw naar de dierenarts en de noodopvang bracht, nadat de brandweer uit Gouda het dier had bevrijd. Of aan Helma, die in de stromende regen een jonge buizerd heeft geholpen. Of aan Ineke, die al deze dieren te logeren heeft gehad. Dierennoodhulp Bodegraven is hard op zoek naar vrijwilligers om deze dieren te blijven opvangen.

Dierennoodhulp Bodegraven is dringend op zoek naar vrijwilligers in Bodegraven en Reeuwijk. Heb je tijd om een aantal 24-uursdiensten per maand te draaien? Neem dan contact op via info@dierennoodhulpbodegraven.nl of op telefoonnummer 06-22251111.

1 reactie
Meer berichten