Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Een creatie van Anja. Aanmelden voor de bakwedstrijd kan via anjabout@gmail.com, in ByAnja, in het Huis van Alles, via tel. 06-54960000 of de Facebook-pagina van het Huis van Alles Driebruggen. Foto: Anja Bout
Een creatie van Anja. Aanmelden voor de bakwedstrijd kan via anjabout@gmail.com, in ByAnja, in het Huis van Alles, via tel. 06-54960000 of de Facebook-pagina van het Huis van Alles Driebruggen. Foto: Anja Bout

Wie bakt de lekkerste taart van Driebruggen?

Bosvruchtentaart, Moskovische spekkoek en pindakaas-chocolade cheesecake: Nederland is aan het bakken geslagen na het succes van Heel Holland Bakt van Omroep MAX. De programmaraad van het Huis van Alles in Driebruggen speelt hierop in en komt met een eigen wedstrijd: Heel Driebruggen Bakt.

Driebruggen - Anja Bout, lid van de programmaraad, is initiatiefnemer van de wedstrijd. ,,De winnaar wordt bekend gemaakt door een van de wethouders van Bodegraven-Reeuwijk tijdens de opening van het Huis van Alles in Driebruggen op 9 september om 11.00 uur." De jury bestaat uit de aanwezige wethouder en twee ervaren bakkers.

Hobbybakker

Zelf is Anja, eigenaar van de handwerkwinkel ByAnja in Driebruggen, een fanatieke hobbybakker. ,,Ik bak sowieso de verjaardagstaarten voor mijn acht kleinkinderen. En elke woensdag komen familieleden langs en proeven ze mijn nieuwste creaties. Ik ken veel mensen die goed kunnen bakken. Ik verwacht dan ook veel aanmeldingen voor Heel Driebruggen Bakt." Anja benadrukt dat het om een serieuze wedstrijd gaat. ,,Met een goede taart ben je zo een dag bezig. De taart mag best meerdere stapels hebben, graag zelfs, maar een uitstekende appeltaart is ook heerlijk natuurlijk. De vorm maakt niet uit, fantasie staat voorop. Het is leuk als de taart een thema heeft en er bij de taart een brief ligt met daarop meer informatie over de ingrediënten, werkwijze, de naam van de taart en gegevens van de maker."

Deelnemen

Inschrijven kan tot 19 augustus. Anja: ,,Iedereen woonachtig in Driebruggen mag meedoen, de wedstrijd is bedoeld voor jong en oud." Deelnemers kunnen hun taarten op zaterdag 9 september tussen 08.30 en 09.30 uur neerzetten in het Huis van Alles in Custwijc aan het Laageind 1. De taarten worden die ochtend door de jury gekeurd op smaak en uiterlijk. 's Middags worden de taarten uitgedeeld aan bezoekers van het Huis van Alles. Hiervoor is een vergoeding van 7,50 euro mogelijk voor de bakkers. En wat is Anja's favoriete taart? ,,Ik ben gek op cheesecake. En dan bijvoorbeeld met zelfgekweekte yoghurt. Dat is genieten."

3 reacties
Meer berichten