Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


V.l.n.r. Julia van Keeken, Jeannette Boekelo en Rachel van Keeken. Foto: Marijke Groot
V.l.n.r. Julia van Keeken, Jeannette Boekelo en Rachel van Keeken. Foto: Marijke Groot

'Ik ben trots op de kaasboerderij'

Jeannette Boekelo - toen nog Jeannette Cromwijk – werd vorig jaar beëdigd tot Kaaskoningin van Bodegraven. Een mooi avontuur volgens de brunette, die in het dagelijks leven in de accountancy werkt. ,,Ik heb alleen maar leuke reacties gekregen."

Bodegraven-Reeuwijk - ,,Ik heb het allemaal een beetje in een roes meegemaakt", vertelt de 23-jarige Jeannette uit Waarder over haar Kaaskoningin-avontuur tijdens de Najaarsmarkt van 2016. ,,Het was heel erg leuk. Het mooiste vind ik dat de kaassector op een leuke manier in het daglicht komt te staan. Ik ben trots op de kaasboerderij van mijn ouders. Ze verkopen voornamelijk kilokaasjes en werken hard; het zijn eerlijke mensen. Ik vind dat de kaassector wel een positieve schijnwerper verdient."

Geheim houden

Een paar maanden voordat de Najaarsmarkt begint is de organisatie al bezig met het zoeken naar een Kaaskoningin. ,,Ik werd in april al benaderd. Ik moest het dus een flink aantal maanden geheimhouden. Ik heb het wel met m'n ouders gedeeld. Met name omdat het tijd kost en ik eind september zou gaan trouwen en daar dus ook druk mee was. Mijn broertje wist van niks en was superverbaasd toen hij het hoorde! Ook heb ik tegen vriendinnen moeten zeggen: 'Mijn vrijgezellenfeest kan niet op die en die datum, maar waarom kan ik niet vertellen.' Maar eigenlijk had ik er voor de rest weinig moeite mee om het geheim te houden."

Hofdames

Naast Jeannette zijn er uiteraard ook twee hofdames gekozen waarmee ze tijdens de Najaarsmarkt alle activiteiten bezocht: de zusjes Rachel en Julia van Keeken. De dames zijn dochters van Paul en Fijke van Keeken, bekend van Van Keeken Schoenen. ,,Ik kende die meiden nog niet, maar het was meteen gezellig. Omdat zij elkaar al door en door kennen, was er meteen een goede sfeer. Tijdens de eerste dag dat de Najaarsmarkt 's avonds begon, hebben we ook overdag gezamenlijk geluncht en nagels gelakt etc."

Reacties

De reacties op het kaaskoninginschap waren volgens Jeannette heel divers. ,,Kleine kinderen kijken je aan alsof je koningin Maxima bent. Bekenden vroegen vooral waarom ik was gekozen. Vriendinnen vonden het ook wel een echte impulsieve Jeannette-actie om 'ja' te zeggen. Ik heb eigenlijk alleen maar hele leuke reacties gekregen."

En de jurk? ,,Die hangt momenteel in het kaasmuseum. Zodra mijn 'Kaaskoningin-jaar' voorbij is, mag-ie mee naar huis. Wie weet kan ik 'm nog eens gebruiken."

reageer als eerste
Meer berichten