Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Foto: iStock
Foto: iStock

Gemeente eist dertig domeinnamen op

De gemeente Reeuwijk-Bodegraven eist dertig domeinnamen op van een ondernemer uit Bodegraven/De Meije, meldt Binnenlands Bestuur. De inwoner heeft een langlopend conflict met de gemeente over een bestemmingsplan. Uit onvrede liet hij de domeinnamen van burgemeester Van der Kamp, wethouders, raadsleden en medewerkers van de gemeente registreren. 

Bodegraven-Reeuwijk - Op de enige website die daadwerkelijk in de lucht is, met de naam van burgemeester Christiaan van der Kamp, ventileert hij zijn onvrede over de handelswijze van de gemeente. Tijdens een kort geding bij de Haagse voorzieningenrechter eiste de gemeente deze week dat de inwoner van Bodegraven de dertig domeinnamen overdraagt. De uitspraak volgt donderdag 17 augustus.

Aantasting privacy

,,Er is geen enkele rechtvaardiging voor de registratie van de namen", verklaarde advocaat mr. E. Vaal namens de gemeente. Volgens de advocaat is er sprake van aantasting van de privacy. Bovendien leidt het gebruik van de naam van de burgemeester tot verwarring bij de burger. ,,Die verwacht toch dat hij op de website van de burgemeester komt." Het staat de Bodegraver vrij om op een website zijn klachten over de gemeente te ventileren, aldus de advocaat, maar daarvoor heeft de ondernemer al een andere website. 

'Niet persoonlijk'

De zegsman van de ondernemer benadrukte dat de privacy van de burgemeester niet in het geding is. De website zou alleen maar gaan over de manier waarop hij zijn openbare functie vervult. ,,Het is niet de bedoeling iemand te kwetsen of persoonlijk te raken." De woordvoerder van de Bodegraver betwistte ook dat de gemeente schade ondervindt van het gebruik van de domeinnaam van de burgemeester. De voorzieningenrechter constateerde tijdens het kort geding dat de inwoner van Bodegraven in ieder geval geen belang heeft bij het behouden van de overige domeinnamen.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten