Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


De Kring bereikt 1 miljoen euro aan donaties

Stichting kringloopwinkel De Kring in Reeuwijk heeft bijna de magische grens bereikt van 1 miljoen euro donaties aan goede doelen. Aanstaande maandag is het zover en krijgt verpleeghuis De Hanepraij in Gouda 1.500 euro uitgereikt om te besteden aan een piano. Daarmee komt het totaal aan donaties van De Kring uit op 1.000.148 euro.

Reeuwijk - Het begon in 1994 in een kleine, oude garage in Reeuwijk. ,,Daar timmerde ik nog zelf de tafels in elkaar en adverteerde in de lokale media voor spullen. Het was in die tijd echt pionieren", vertelt voorzitter Ria Langbein.

Huisraad

Inmiddels weet iedereen de kringloop te vinden. Langbein: ,,We krijgen dagelijks allerlei huisraad binnen, van meubels tot speelgoed en van boeken tot kleding." Na vier jaar verhuisde de kringloop naar de oude brandweerkazerne. Langbein: ,,Daar zitten we nog steeds, een mooie locatie."

Hergebruik van goederen

De winkel is een stichting zonder winstoogmerk. Langbein: ,,We stimuleren het hergebruik van goederen, waardoor de afvalberg vermindert en het milieu minder wordt belast." Bovendien steunt de stichting met de opbrengsten uit de kringloopwinkel diverse goede doelen in binnen- en buitenland. In het tweede kwartaal van dit jaar kregen op lokaal niveau onder meer de Driebrugse Volleybal Club, Ouderendag Bodegraven, OBS 't Vogelnest Bodegraven en EHBO Driebruggen/Waarder nog een donatie. Landelijke partijen waren onder meer Zeehondencreche Pieterbuuren, KiKa, KNGF Geleidehonden en de Nierstichting. Nu, na 23 jaar, is de magische grens van 1 miljoen euro aan donaties bijna bereikt. ,,Een bijzondere mijlpaal", aldus de trotse voorzitter. ,,En we gaan nog wel even door. Op naar de 2 miljoen euro!"

Vrijwilligers

Inmiddels werken er 32 vrijwilligers bij de winkel en de organisatie is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. ,,Het is best aanpoten in de winkel. Elke dag worden er nieuwe spullen geleverd, die allemaal geprijsd en verkocht moeten worden. Gemotiveerde mensen zijn daarom altijd welkom." Aanmelden kan bij Ria Langbein, r.langbein@hotmail.com.

Reageer als eerste
Meer berichten