Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Bruisend Reeuwijk is er klaar voor

Een ontzettend gezellig dorpsfeest voor jong en oud: zo omschrijft Robert Scheen, voorzitter van Bruisend Reeuwijk, het jaarlijkse spektakel. Na een jaar van voorbereidingen is de organisatie er helemaal klaar voor: op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus bruist het in Reeuwijk!

Reeuwijk - Robert Scheen organiseert het jaarlijkse, populaire Bruisend Reeuwijk samen met Richard van de Graaf, Ardy van Eijk, Evert Oosterwijk en twee nieuwe leden, Dennis van de Made en Rudi Otto, die in 2018 de Koningsdag gaan organiseren. En op de dagen zelf zijn nog zo'n twintig vrijwilligers aan het werk. De voorbereidingen voor het feest beginnen een jaar van tevoren en de groep doet dit naast hun reguliere baan. ,,We vinden het gewoon ontzettend leuk om iets voor het dorp te doen. Het is een uitdaging om een mooi feest te organiseren met een beperkt budget. Als het feest dan geslaagd is en alles verloopt zoals we het voor ogen hadden, is dat ontzettend leuk. Dan zijn we echt trots en voldaan!"

Programma 2017

Ook dit jaar heeft de organisatie weer mooie namen naar Reeuwijk weten te trekken. Met het thema 'Holland Editie' staat deze editie garant voor feest. ,,Ik verwacht dat Dave Roelvink, die optreedt op de afterparty, een hoop publiek gaat trekken. Er kwamen veel reacties op zijn komst." Maar ook Krystl – bekend van haar single Losing My Head – zal naar Reeuwijk komen. En voor een echt Hollands feestje kun je op de vrijdagavond terecht bij bijvoorbeeld de Snollebollekes, die momenteel scoren met 'Links Rechts', en Peter Loree. Zaterdag is de gezellige famillieavond met onder meer de vierkoppige coverband Glamourama.

Van Waterspektakel naar Bruisend Reeuwijk

Bruisend Reeuwijk vindt zijn oorsprong terug in 1985. Scouting Nederland vierde dat jaar haar 75-jarig bestaan met tal van activiteiten. District IJsselstreek sloot haar jubileumactiviteiten af in Reeuwijk. Toenmalig wethouder Jan Baas vond dit voor herhaling vatbaar en het Waterspektakel was geboren. In 2008 werd de vrijdagavond toegevoegd: dit werd het SPS Jazzfestival. Vanaf 2010 gaat het feest verder onder de naam Bruisend Reeuwijk met een nieuw comité. ,,Het feest vindt nu plaats in het centrum, dit maakt het compacter. Er is genoeg te doen voor kinderen, een braderie, lekker eten: een gezellig samenzijn dus. Vorig jaar bezochten zo'n 2.000 tot 2.500 mensen het evenement. Dit jaar hopen we natuurlijk op nóg meer mensen."

Meer informatie: bruisendreeuwijk.nl en facebook.com/bruisendreeuwijk.

reageer als eerste
Meer berichten