Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Foto: Ymke Jansen

Toekomst De Kuil

Een glijbaan? Een apart baby-, peuter- en kleuterbad? Een wedstrijdbad? Hoe het nieuwe zwembad in Bodegraven er mogelijk uit komt te zien, wordt 21 augustus vanaf 20.00 uur besproken tijdens een openbare bijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis in Bodegraven.

Bodegraven-Reeuwijk - In mei 2016 deed een extern bureau onderzoek naar de technische en bouwkundige staat van zwembad De Kuil. Hieruit bleek dat de technische installaties en bouwkundige basisconstructie zorgen baren. Renovatie van het zwembad is zo duur, dat de gemeente een voorkeur heeft voor nieuwbouw. De afgelopen periode is door de gemeente en door de lokale VVD om input gevraagd bij inwoners en is er gekeken naar onder meer locatie, kosten, functionaliteit van het zwembad, duurzaamheid en ruimte voor het verenigingsleven.

Nieuwbouw

,,Het huidige bad staat aan de vooravond van ingrijpende verbouwingen en renovatie", vertelt Frank Rijkaart van de VVD. ,,Betonrot, verouderde machines: het bad is gewoon op na jaren van gebruik. De investeringen voor renovatie wegen niet meer op tegen het rendement dat je daarmee haalt. En zelfs als je het doet, moet je je afvragen of je wel aan de huidige (en toekomstige) wensen en eisen kan voldoen. Nieuwbouw is dus de beste optie. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de meningen van inwoners, gebruikers, sportverenigingen en exploitant om te komen tot een presentatie waarin zoveel mogelijk wensen verwerkt zijn. Ook zijn we op bezoek geweest bij een aantal baden in de regio en hebben daarvan de plus- en minpunten op een rijtje gezet."

Presentaties

Tijdens de bijeenkomst worden er twee presentaties gegeven, door de VVD en het College. Op de bijeenkomst wordt een visie gegeven op nieuwbouw van De Kuil. Frank Rijkaart kondigde via een video op Facebook de bijeenkomst aan. Hierin legt hij uit dat hij veel wensen heeft ontvangen over de invulling van het nieuwe zwembad en dat hij hier rekening mee probeert te houden. ,,Van een glijbaan tot een apart baby-, peuter- en kleuterbad en van buitenbad tot opblaasbare items in het water. Je kunt helaas niet alles willen en doen. Sommige wensen kosten natuurlijk ook een hoop geld. Het streven is wel om te komen tot een zwembad dat zoveel mogelijk gebruikers uit alle lagen van onze gemeente kan faciliteren. Op deze eerste bijeenkomst komt vooral aan bod wat de wensen zijn."

Foto: archief

reageer als eerste
Meer berichten