Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Foto: Janet de Vos

Dorpsdichter Annelie Cluistra

Voor het eerst heeft gemeente Bodegraven-Reeuwijk een echte dorpsdichter! Een aantal maanden terug plaatsten wij een oproep om je aan te melden en uit de vele inzendingen heeft de jury een winnaar gekozen: Annelie Cluistra.

,,Mijn moeder wees mij op het oproepje van het Bodegraafs Nieuwsblad", vertelt de 18-jarige Annelie Cluistra uit de Meije. ,,Ze vroeg: 'Is dit niet wat voor jou?'. Vervolgens was ik veel te laat met het insturen van m'n gedichten, maar gelukkig was ik toch nog in de selectie gekomen. Ik ging er dus vrij onbeholpen in, maar uiteindelijk kreeg ik een mail dat ik had gewonnen!"


Dichten

Hoe lang Annelie al dicht weet ze eigenlijk niet zo goed. ,,Eigenlijk hoor je dan te zeggen: van kinds af aan, maar dat kan ik me simpelweg niet meer herinneren. Ik weet wel dat ik sinds twee jaar fanatieker gedichten schrijf. Ik schreef regelmatig op Wattpad: dat is een app waar je allerlei soorten teksten kunt plaatsen en lezen van anderen. Nu schrijf ik vooral voor mezelf." Waar de dichteres haar inspiratie vandaan haalt? ,,Soms schrijf ik over maatschappelijke dingen, vaak beschrijf ik ook iemands gedachten over iets. Soms is het ook dat er een bepaalde zin in mijn hoofd opkomt die ik mooi vind, en waar ik dan verder op borduur. Ik hou gewoon heel erg van taal: ik vind het interessant om te zoeken naar nuances in de betekenis van een woord."


Dorpsdichter

De eerste taak van de dorpsdichter is het voordragen van een gedicht op 8 september in het Evertshuis tijdens de opening van het culturele seizoen. ,,Ik heb er zin in, maar ben niet zenuwachtig. Ik heb in een debatteam gezeten dus ik ben gewend om te spreken voor een publiek." Verder zullen Annelies gedichten regelmatig in lokale media geplaatst worden en krijgt ze haar eigen dorpsdichter-Facebookpagina.

Reageer als eerste
Meer berichten