Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Foto: Janet de Vos

Reeuwijker Marvin Straver start keeperscursus

Als keeper van een voetbalteam heb je een belangrijke positie en natuurlijk wil je zo goed mogelijk worden. De 27-jarige Reeuwijker Marvin Straver start daarom zijn eigen keeperscursus voor kinderen van zes tot en met achttien jaar.

Reeuwijk - ,,Als keeper van Jodan Boys 1 zie ik regelmatig jeugdkeepers aan het werk en ik vind dat het niveau van de jeugdkeepers vele malen hoger kan. Door mijn ervaringen bij onder andere AFC Ajax Camps en Clinics, de stage die ik ga lopen bij BVO Excelsior en mijn ervaringen bij Jodan Boys 1, ben ik ervan overtuigd dat ik het niveau van de keepers omhoog krijg", vertelt Marvin enthousiast over hoe hij op het idee kwam van de cursus. En hij weet waar hij het over heeft: hij voetbalt sinds hij zo'n vierenhalf jaar oud was en is gaan keepen toen hij ongeveer acht jaar oud was. Wat er zo mooi is aan keepen? ,,Als keeper kan je je onderscheiden door geweldige reddingen waar mensen naderhand nog over praten. Het zweven door de lucht geeft je gewoon een lekker gevoel!" Maar hoe weet je als voetballer of je talent hebt om keeper te zijn?

Keeperskwaliteiten

Over welke kwaliteiten moet je beschikken om keeper te worden? ,,Het begint met een bal kunnen vangen, motorisch goed kunnen bewegen, niet bang zijn en een beetje lengte is natuurlijk altijd makkelijk", aldus Marvin.

Keepersschool

Om zoveel mogelijk keepers te bereiken en te helpen, start Marvin een eigen keeperscursus op vrijdag 15 september. De tien weken durende cursus voor jongens en meisjes van zes tot en met achttien jaar vindt plaats bij RVC'33 in Reeuwijk. ,,De kinderen en jongeren zullen naast keepertechnisch ook motorisch, fysiek en mentaal ontwikkeld worden. Vervolgens wordt de focus gelegd op de fysieke en mentale ontwikkeling. Als je motorisch goed kan bewegen ga je sporten leuk vinden, ervaar je succes en blijf je keepen. Het belangrijkste is de keepers technisch sterker maken door wedstrijdgerichte oefenvormen: de wedstrijd telt uiteindelijk. Daarom oefenen we wedstrijdsituaties tijdens de trainingen, want dan gaan de keepers situaties herkennen en weten ze tijdens een wedstrijd goed handelend op te treden."

Reageer als eerste
Meer berichten