Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


In het najaar van 2017 kunnen inwoners van Bodegraven en omstreken bij het Medisch Centrum terecht voor een breed aanbod aan zorg.
In het najaar van 2017 kunnen inwoners van Bodegraven en omstreken bij het Medisch Centrum terecht voor een breed aanbod aan zorg. (Foto: Janet de Vos)

Breed aanbod aan zorg bij Medisch Centrum Bodegraven

Op het terrein van het voormalig Antoniuscollege in Bodegraven aan de Willem de Zwijgerstraat is afgelopen maanden druk gebouwd aan het Medisch Centrum Bodegraven. In het najaar van 2017 kunnen inwoners van Bodegraven en omstreken op deze plek terecht voor een breed aanbod aan zorg.

Bodegraven - Huisarts Martijn Daniels is initiatiefnemer van het Medisch Centrum Bodegraven: ,,In het centrum gaan we met elf zorgverleners onder één dak werken. Alle inwoners van Bodegraven en omstreken kunnen er straks terecht voor eigenlijk alle denkbare zorg. Want naast onder meer twee huisartsenpraktijken, een fysiotherapeut, tandarts, psycholoog en apotheek, opent ook het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) een regiolocatie in het centrum. Voor de zorgverleners zijn de lijnen straks veel korter. Dat komt de zorg voor de patiënt natuurlijk ten goede." Daarnaast vindt Het Groene Hart Ziekenhuis het belangrijk om medisch specialistische zorg dicht bij huis aan te bieden. Jack van Oostrom, teamleider van de GHZ regiolocaties vertelt: ,,We starten met spreekuren voor gynaecologie, reumatologie, dermatologie, orthopedie, longgeneeskunde en oogheelkunde. Het doel is om het aantal specialismen dat spreekuren aanbiedt in Bodegraven nog verder uit te breiden. Ook kunnen patiënten op onze GHZ-locatie in Bodegraven terecht voor bloedprikken en het maken van een röntgenfoto of een echo." Behalve de verschillende praktijkruimtes krijgt Medisch Centrum Bodegraven een grote trainingszaal en meerdere behandelcabines voor de fysiotherapiepraktijk. Het gebouw van ongeveer 2000 m2 is laagdrempelig van opzet en heeft goede parkeervoorzieningen. Daarnaast kunnen patiënten met de GHZ regiobus op werkdagen gratis naar het ziekenhuis komen.

Najaarsmarkt

Op 16 september staat het GHZ met een kraam op de Najaarsmarkt in Bodegraven. De GHZ poppendokters zijn aanwezig, dus kindjes kunnen hun pop of knuffel meenemen voor een bezoekje aan de poppendokter. Ook kunnen zij verkleed als dokter op de foto. Bij de kraam informeren de medewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis u over de nieuwe locatie en voor welke spreekuren en onderzoeken u hier terecht kunt.

Reageer als eerste
Meer berichten