Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Inlopen in de Huizen van Alles

Op 6 plaatsen in de gemeente zijn inmiddels Huizen van Alles opgericht. Een locatie waar het dorp terecht kan voor het ondernemen van activiteiten, een kop koffie of thee, ontmoeten, vrijwilligerswerk, koken en meer. Per Huis van Alles verschilt het activiteitenaanbod en verschillen de openingstijden.

Bodegraven-Reeuwijk - Omdat ieder Huis door het dorp gevormd wordt, verschillen openingstijden en activiteiten aanbod per locatie. Het Huis van Alles is dé plek waar je terecht kan met een idee dat je misschien al langer in praktijk wil brengen. Of het nu gaat om een creatieve activiteit, iets met muziek, koken of eten, sport/spel en bewegen, taal of iets anders, Het Huis van Alles wil initiatieven van inwoners faciliteren. In de toekomst kan u er meer en meer beroepskrachten uit het sociaal domein vinden. Onder andere medewerkers van de gemeente, het sociaal team, maatschappelijk werkers en sociaal makelaars.

Inloopmomenten

De inloopmomenten in de Huizen van Alles zijn laagdrempelige activiteiten waar u kunt komen en gaan wanneer u wilt. Ze zijn kunnen creatief van aard zijn en soms staat vooral de ontmoeting centraal. Tijdens de inlopen staat er altijd een vrijwilliger klaar met een kan koffie en thee om u te ontvangen. In verschillende Huizen van Alles staan boekenkasten waar u een boek kunt pakken of in kunt zetten. De boekenkasten zijn altijd open tijdens de inloopmomenten.

Gastvrouwen en gastheren gevraagd

De gastvrouwen en gastheren zijn het vaste gezicht in de Huizen van Alles. Zij verwelkomen u als gast, bieden u een kop koffie/thee aan en u kunt met vragen bij hen terecht. Zo kunnen zij het programma toelichten maar kunnen zij u ook aan een van onze sociaal makelaars koppelen, zij zijn als beroepskracht verbonden aan het Huis van Alles en zijn het laagdrempelig aanspreekpunt in de wijk. Het Huis van Alles is voor alle locaties nog op zoek naar gastheren en gastvrouwen om op meer momenten met een laagdrempelige inloop open te kunnen. Vindt u het leuk om mensen te verwelkomen in een Huis van Alles, een praatje te maken en eventueel ook een spelletje te spelen? Loopt u dan gerust een keer binnen bij het Huis van Alles! Er zijn Huizen van Alles in Bodegraven, Nieuwerbrug, Driebruggen, Reeuwijk Brug, Reeuwijk Dorp en Waarder.

De inloopmomenten en de activiteiten van het Huis van Alles zijn volop in beweging. Houdt daarom goed de kranten in de gaten, maar ook op facebook én op www.huisvanalles.nl vindt u meer informatie over de inlopen van de Huizen van Alles.

Reageer als eerste
Meer berichten