Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Tien jaar Kookstation gevierd met wedstrijd Heel ReBo Bakt

Tien jaar geleden begon Jurgen de Vries met het Kookstation. De oude stationsrestauratie werd omgetoverd tot een plek waar culinaire creaties worden gemaakt, gegeten en waar mensen samenkomen. Om het jubileum te vieren organiseren eigenaren Jurgen en Mariska de Vries een taartenbakwedstrijd: Heel ReBo Bakt. Wie de beste taart bakt, maakt daarbij kans op een mooie prijs.

Bodegraven - ,,Toen ik begon, zeiden mensen: Jurgen, die spoort niet. Dit gaat nooit werken. Toch is het gelukt en bestaat Het Kookstation inmiddels tien jaar. De afgelopen jaren zijn veel kookstudio's verdwenen. Door de crisis nam het aantal met zo'n 30 procent af. Gelukkig hebben wij het altijd druk gehad en merken we dat we het de laatste tijd nóg drukker hebben. In drukke perioden zitten we zeven dagen per week vol en in rustigere tijden nog zo'n vijf avonden", vertelt eigenaar Jurgen de Vries.

Passie

,,Het is ontzettend leuk om de passie voor koken over te brengen op mensen en hen te leren hoe je iets nóg lekkerder maakt", gaat Jurgen verder. ,,Neem als voorbeeld een biet. Die kun je gekookt en verpakt in plastic kopen en opeten. Maar je kunt een rauwe biet ook anderhalf uur in de oven garen en afmaken met wat honing, tijm, knoflook en een sjalotje. Wat je dan proeft: wow! Dat bereik je alleen met veel aandacht en liefde."

Inmiddels bestaat Het Kookstation tien jaar en dat wordt gevierd. ,,We houden een jubileumworkshop en de taartenwedstrijd 'Heel ReBo Bakt'." Tijdens de workshop bereiden deelnemers een viergangendiner onder begeleiding van een chefkok. Na het koken schuiven de deelnemers aan in het sfeervolle restaurant waar er gedineerd wordt.

Heel ReBo Bakt

Tijdens Heel ReBo Bakt worden op Het Kookstation de lekkerste en mooiste taarten gebakken. Een jury beoordeelt de taarten op smaak, uiterlijk en creativiteit. De beste taartenbakker wint 250 euro en de titel 'Beste taartenbakker van Bodegraven-Reeuwijk. Zie ook kader. De jubileumworkshop is op vrijdag 20 januari en Heel ReBo Bakt is een dag later, 21 januari. Tijden volgen nog. Zie voor meer informatie en aanmelden www.hetkookstation.nl.

1 reactie
Meer berichten