Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Foto: Janet de Vos

Najaarsmarkt 2017: boerenkaas, een sprookje op zich

  Cultuur

Boerenkaas, een sprookje op zich: dat is het thema van de Najaarsmarkt 2017. De voorbereidingen voor het evenement verlopen voorspoedig en de evenementencommissie is er dan ook helemaal klaar voor. Vanaf 13 september is het weer groot feest in Bodegraven!

Bodegraven – Stress heeft Annelies Schulten, secretaris van de evenementencommissie Bodegraven, niet. ,,De voorbereidingen lopen voorspoedig en we zijn er daarom ook echt klaar voor. Nog een paar losse eindjes aan elkaar knopen en de Najaarsmarkt 2017 kan beginnen!" Het is het elfde jaar dat Annelies meehelpt met het organiseren van het evenement en dat maakt haar een 'oude rot' in het vak. ,,Ik weet precies waar de knelpunten zitten in het organiseren van het dorpsfeest en wat er vaak moeizaam gaat. Dus daar kunnen we goed op inspelen. We organiseren de Najaarsmarkt met zo'n acht vrijwilligers. We zijn erg op elkaar ingespeeld en ik vind het een heel leuk team; daarom doe ik dit al zo lang."


Trots

Het mooist vindt Annelies wanneer de Najaarsmarkt is afgelopen, iedereen genoten heeft en alles verlopen is zoals gepland. ,,We beginnen een jaar van tevoren al met de voorbereidingen. Dus alles dan achter de rug is en goed verlopen is ben ik erg opgelucht, trots en blij."

Highlights Najaarsmarkt 2017

Wat we volgens Annelies absoluut niet mogen missen dit jaar? ,,Uiteraard is het altijd spannend wie de Kaaskoningin van dat jaar is. De bekendmaking van de Kaaskoningin op donderdag 14 september op het Raadhuisplein is dus zeker een bezoekje waard. Net als de optocht: het Kaascorso op donderdagavond." Wie van een feestje houdt moet ook zeker naar de optredens op het Willemsplein en het Raadhuisplein komen. Zo treden onder andere volkszanger Tino Martin en The Voice-zangeres Maan op. Onder de jongeren zal het Willemsplein favoriet zijn. Hier zullen diverse populaire dj's draaien zoals dj Korsakoff en dj's van radiozender Slam FM. Maar de Najaarsmarkt staat ook bol van de evenementen voor kinderen en ouderen. ,,Het ringsteken bijvoorbeeld; dit blijft populair."

Reageer als eerste
Meer berichten