Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


De Sint Guibertus parochiekerk in Schilde. Schilde, in 2008 uitgeroepen tot meest aangename gemeente van Vlaanderen, heeft haar oog laten vallen op Bodegraven-Reeuwijk.
De Sint Guibertus parochiekerk in Schilde. Schilde, in 2008 uitgeroepen tot meest aangename gemeente van Vlaanderen, heeft haar oog laten vallen op Bodegraven-Reeuwijk.

'Belgische Schilde flirt met Bodegraven-Reeuwijk'

  Politiek

De Belgische gemeente Schilde (vlakbij Antwerpen) is gecharmeerd van onze gemeente. De Belgische krant het Gazet van Antwerpen schrijft deze week in een uitgebreid artikel over een flirt tussen Schilde en Bodegraven-Reeuwijk. Volgens de krant heeft Schilde haar match gevonden in het Groene Hart van Holland en is zij Wassenaar, waar het al decennialang jumelagebanden mee heeft, 'ontrouw' .

Bodegraven-Reeuwijk/Schilde - Griffier Hans Rijs en de Schildese gemeentesecretaris Tine Vervisch zijn volgens de Belgische krant de koppelaars in de vrijage tussen de twee gemeenten. ,,Wij hebben vanuit Bodegraven-Reeuwijk de samenwerking met Schilde gezocht omdat ons ter ore was gekomen dat in haar organisatie niet de taak, maar de rol van de ambtenaar centraal staat. Ook onze gemeenteraad zoekt naar een nieuwe rol voor de ambtenaren die goed past bij een vanuit de gemeenschap functionerende gemeente", citeert het Gazet van Antwerpen griffier Hans Rijs.

Op 7 april komt een delegatie van onder meer raadsleden uit Schilde naar onze gemeente om te leren. Vorig jaar bezocht een delegatie uit Bodegraven-Reeuwijk Schilde. Ook bezocht de burgemeester uit Schilde, Dirk Bauwens, onlangs onze gemeente.

Technische snufjes

Volgens het Gazet van Antwerpen is de burgemeester van Schilde onder de indruk van de Bodegraafse raadszaal die is uitgerust met de modernste technische snufjes. Toen hij hoorde dat dat de commissievergaderingen met verschillende technische snufjes worden geregistreerd en live uitgezonden stond de burgervader met 'de oren te klapperen'.

Het Gazet van Antwerpen schrijft in lovende woorden over Bodegraven-Reeuwijk, dat volgens de krant ,,een aparte plek inneemt in het Groene Hart. De gemeente met 33.208 inwoners bestaat uit tien landelijke dorpen die samen één gemeente vormen. Hoewel middenin de hectische Randstad gelegen, heerst hier de rust van het platteland. De door turfwinning ontstane Reeuwijkse Plassen zijn een uniek watersport- en natuurgebied. De Oude Rijn en de Wiericke zijn belangrijke vaarroutes met elk een eigen karakter." Het artikel is te vinden op www.gva.be.

Reageer als eerste
Meer berichten