Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Debat over harmonisatie sport

  Politiek

De harmonisatie van de sport blijft een heet hangijzer. De Bodegraafse clubs voelen zich benadeeld en niet gehoord. In Reeuwijk is verzet. De Bodegraafse clubs houden op dinsdag een open debatavond voor raadsleden en de besturen van de Reeuwijkse verenigingen om tot een oplossing te komen.

Bodegraven-Reeuwijk - ,,Het voorgestelde harmonisatiebeleid is op z'n zachts gezegd arbitrair", laten de Bodegraafse clubs weten. ,,Dat geldt zowel voor het doorlopen proces als voor de inhoud. Wij zijn door het College niet gehoord, laat staan betrokken bij de voorbereidingen. Ook bij sportverenigingen uit de voormalige gemeente Reeuwijk bestaat geen draagvlak voor de voorstellen. De oppositiepartijen zijn tegen en de coalitie komen in conflict met hun eigen belofte uit het coalitieakkoord. Zelfs van een smal draagvlak is geen sprake."

Open debat

Het debat moet de partijen 'on speaking terms' brengen. ,,We zoeken naar een uitkomst waar het gemeentebestuur trots op kan zijn en die tegelijkertijd recht doet aan de positie van alle buitensportverenigingen." Ondertussen geeft Leo Hopman, bestuurder van Sportpark Groene Zoom, aan dat het College inmiddels alle buitensportorganisaties tegen zich in het harnas heeft gejaagd. In Reeuwijk worden de verenigingen opgezadeld met hoge extra kosten voor beheer en onderhoud. In Bodegraven vinden de clubs juist dat Reeuwijkse clubs cadeautjes krijgen.

Woede

Lees ook: Woede bij sportclubs

Reageer als eerste
Meer berichten