Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


RVC'33 is gepromoveerd. De Reeuwijkers wonnen met ruime cijfers.
RVC'33 is gepromoveerd. De Reeuwijkers wonnen met ruime cijfers.

RVC'33 doet het: club promoveert naar eerste klasse

  Sport

Feest in Reeuwijk-Dorp. Hun voetbalclub is zondag gepromoveerd naar de eerste klasse. Een historisch moment voor de dorpsclub en een buitengewone knappe prestatie van het team dat een aantal jaar geleden nog in de vierde klasse speelde.

Reeuwijk-Dorp - Sportpark Kaagjesland was zondag afgeladen met supporters voor de return van RVC tegen GDA. Zo'n duizend supporters steunden hun RVC. Tijdens de eerste wedstrijd in Loosduinen werd het 5-0 voor de Reeuwijkers, dus de kans op promotie was zeer aanwezig. De blauw-witten hielden het hoofd koel en wonnen ook deze wedstrijd met ruime cijfers: 5-1.

RVC begon de wedstrijd gecontroleerd. De eerste uitbraak was voor rekening van Wouter Sluijs, maar net voordat hij wilde schieten, werd hij aangetikt. Een penalty die Frank Stolwijk verzilverde, was het resultaat. Ook de 2-0 kwam voor rekening van Stolwijk. Even verslapte de aandacht van de RVC-spelers en dat wist GDA direct af te straffen. RVC herpakte zich en nog voor rust schoot Daan Zantinge de 3-1 binnen. Na de rust wist Wouter Sluijs nog twee keer het net te vinden. Met een prachtige 5-1 score was de verdiende promotie een feit. Na afloop werd stil gestaan bij de hoogte- en dieptepunten, waaronder het overlijden van trainer van Arjan Groenendijk en het naderende afscheid van Erik van Zoest, Frank van Leeuwen en trainer Vincent Stolwijk was het feest.

Reageer als eerste
Meer berichten