Logo bodegraafsnieuwsblad.nl


Foto: Hans van Oosterhoudt

Toegankelijkheid en omgeving kracht van Rabo-Meijeloop

  Sport

Op maandagavond 28 augustus vindt de 52e editie van de Rabo-Meijeloop plaats in de Meije. Met de grote populariteit van hardlopen, wordt ook deze loop door de natuur alleen maar populairder.

De Meije – De Rabo-Meijeloop is ooit ontstaan uit de spelletjesmiddagen die de Oranjevereniging De Meije organiseerde, waar men onder andere kon polstokspringen en sprintafstanden kon afleggen. De eerste Meijeloop vond vervolgens plaats in 1965. ,,En eigenlijk is er in al die jaren vrijwel niks veranderd", vertelt Tonnie Verbree, een van de organisatoren van de Meijeloop. ,,De afstanden en routes zijn hetzelfde gebleven en we noteren de tijden nog gewoon ouderwets met pen en papier." En Tonnie weet waar ze het over heeft: ,,Ik organiseer dit zelf al veertig jaar. Maar Wim Bakker heeft zelfs alle 51 lopen tot nu toe meegemaakt."

Mooie omgeving

Volgens de organisator ligt de kracht van de Rabo-Meijeloop met name in de omgeving. ,,Je loopt door een prachtig, natuurrijk gebied. Daar komen ook veel lopers van buiten Bodegraven op af, bijvoorbeeld uit Den Haag. Daarnaast is de loop heel toegankelijk: je betaalt maar vier euro en kinderen slechts twee euro. Dit is om onze kosten te dekken voor de bekers en de vaantjes. We kunnen er ook voor kiezen om alle tijden van de kandidaten elektronisch te meten, maar dan wordt het inschrijfgeld weer hoger en dat willen we juist niet."

Afstanden en inschrijven

De 2 kilometer voor kinderen loopt door de polder tot aan de Wetering. Doe je mee aan de 6,5 kilometer? Dan ren je richting Bodegraven. De fanatiekelingen die voor de 15 kilometer gaan - de populairste afstand van de Meijeloop - rennen richting Woerdens Verlaat. Inschrijven kan bij de start van de loop aan de Hollandse Boerderij vanaf 18.30 uur. De loop gaat om 19.30 uur van start. Je kunt kiezen uit 2 kilometer (kinderen t/m 12 jaar), 6,5 en 15 kilometer. Uiteraard worden de hardlooprecords nauwkeurig bijgehouden door de organisatie en krijgt iedere deelnemer een vaantje mee naar huis. De winnaars krijgen een wisselbeker voor Beste Meijenaar mee naar huis.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Rabo-Meijeloop kun je contact opnemen met Tonnie Verbree op 0172-685512.

Reageer als eerste
Meer berichten