Logo bodegraafsnieuwsblad.nl

Rijnkadehaven gaat door

  Toerisme

Bodegraven - De Rijnkadehaven wordt vrijwel zeker dit jaar aangelegd. Dat laat de initiatiefgroep, bestaande uit Han Koevoets, Leendert Spijker en Frank Busker, weten. ,,Het is gelukt om in 2016 bijna alle voorbereidingen af te ronden. De vereiste vergunningen en ontheffingen zijn verleend en de budgetten goedgekeurd. De prijzen voor de bouw van de steigers zijn aangevraagd en we onderzoeken de mogelijkheid om elektrische sloepen te verhuren." De verwachting is dat de Rijnkadehaven op 6 mei officieel wordt geopend.

Voor het burgerinitiatief, dat stamt uit 2012, is veel draagvlak. Zowel de politiek als omwonenden staan positief tegenover de plannen en ook gesprekken met de Stichting Romeinsschip in Woerden waren positief. Bij de haven komen maximaal 40 aanlegplaatsen waar recreatievaartuigen drie dagen gratis mogen liggen. De haven moet de lokale toerisme en recreatie een impuls geven. ,,Voor het beheer van de haven zijn we nog in overleg."

Een bewoner aan de Rijnkade wil in een oud kaaspakhuis een toeristisch servicepunt annex kleine horecagelegenheid starten. ,,Dat ondersteunen we van harte. Herinrichting van de Rijnkade heeft ook onze aandacht maar is vanwege het vele werk voor de haven even op de achtergrond geraakt. Dat pakken we in 2017 weer op." De herinrichting van de Rijnkade houdt in dat de straat verandert in een wandelpromenade met sfeer verhogende elementen, zoals banken, mozaïeken in het wegdek, een sculptuur, bloembakken en nieuwe lantarenpalen.

Reageer als eerste
Meer berichten